Chat med os, drevet af LiveChat

Fugtighedscreme

Den vigtigste "fornemmelse" af hudens aldring er tørhed, som kommer til udtryk ved lavt fugtindhold og manglende evne til at holde på fugten. Huden bliver sprød, ru og flager. Et stærkt hygroskopisk stof med det formål at genopbygge hudens fugtighed og forhindre tørhed kaldes et fugtighedsbevarende middel. Hudens fugtgivende mekanisme, den ene er fugtoptagelse; den anden er barrierelaget (forsvarslaget), der forhindrer intern fugt i at spredes. Fugtindtrængningen af ​​dette barrierelag, når dets funktion er normal, er 2,9g/( m2 h-1)±1,9g/( m2 h-1), og når det er helt tabt, er det 229g/( m2 h-1) ±81g/( m2 h-1), hvilket indikerer, at barrierelaget er meget vigtigt.

Ifølge fugtmekanismen er der udviklet en række forskellige fugtighedscremer med gode effekter. Almindeligt anvendte fugtighedsbevarende midler omfatter polyoler, amider, mælkesyre og natriumlactat, natriumpyrrolidoncarboxylat, glucolipid, kollagen, kitinderivater og så videre.

(1) Polyoler
Glycerin er en let sødlig tyktflydende væske, blandbar i vand, methanol, ethanol, n-propanol, isopropanol, n-butanol, isobutanol, sec-butanol, tert-amylalkohol, ethylenglycol, propylenglycol og phenol og andre stoffer. Glycerin er et uundværligt fugtgivende råmateriale til O/W-type emulgeringssystemer i kosmetik. Det er også et vigtigt råmateriale til lotion. Den kan også bruges som fugtighedscreme til pudderholdige pastaer, som virker blødt og smørende på huden. Derudover er glycerin også meget brugt i tandpastapulverprodukter og hydrofile salver, og er også en vigtig del af hydrogelprodukter.
Propylenglycol er en farveløs, gennemsigtig, let viskøs, hygroskopisk væske. Det er blandbart med vand, acetone, ethylacetat og chloroform og opløst i alkohol og ether. Propylenglycol er meget udbredt i kosmetik. Den kan bruges som befugtningsmiddel og fugtighedscreme til forskellige emulgerede produkter og flydende produkter. Den kan bruges som blødgører og fugtighedscreme til tandpasta, når den er blandet med glycerol og sorbitol. Den kan bruges som fugtregulator i hårfarveprodukter.
1,3-Butandiol er en farveløs og lugtfri tyktflydende væske med god fugtretention, den kan absorbere vand svarende til 12,5% (RH50%) eller 38,5% (RH80%) af sin egen masse., mindre irriterende end glycerin og propylenglycol. Den kan bruges bredt som fugtighedscreme i lotioner, cremer, lotioner og tandpastaer. Derudover har 1,3-butandiol en antibakteriel virkning. Sorbitol er et hvidt krystallinsk pulver fremstillet af glucose som råmateriale. Den har en lidt sød smag. Sorbitol er letopløseligt i vand, lidt opløseligt i ethanol, eddikesyre, phenol og acetamid, men uopløseligt i andre organiske opløsningsmidler. Sorbitol har god hygroskopicitet, sikkerhed og god kemisk stabilitet. Det har været meget brugt inden for daglige kemikalier. Den kan bruges som råmateriale til ikke-ioniske overfladeaktive stoffer og kan også bruges som creme i tandpasta og kosmetik.
Polyethylenglycol er en vandopløselig polymer fremstillet ved gradvis tilsætning af ethylenoxid og vand eller ethylenglycol. Det kan også opløses i de fleste stærke polære organiske opløsningsmidler og har en række af lave til mellemstore molekylvægte. Produkttypen kan bruges som vandopløselig kolloid ingrediens i forskellige kosmetik. Polyethylenglycol er meget udbredt i kosmetik- og farmaceutiske industrier på grund af dets fremragende egenskaber såsom vandopløselighed, fysiologisk inerthed, mildhed, smøreevne, fugtighedsgivende hud og blødhed. Lavmolekylær polyethylenglycol har evnen til at absorbere og opbevare vand fra atmosfæren, og den er blødgjort og kan bruges som et fugtighedsbevarende middel; efterhånden som den relative molekylvægt stiger, falder dens hygroskopicitet kraftigt. Højmolekylær polyethylenglycol kan bruges i vid udstrækning i daglige kemiske, farmaceutiske, tekstil-, papirfremstillings- og andre industrier som smøremiddel eller blødgøringsmiddel.

(2) Mælkesyre og natriumlactat
Mælkesyre er en organisk syre, der findes vidt omkring i naturen. Det er slutproduktet i metabolismen af ​​anaerobe organismer. Det er sikkert og ikke-giftigt. Mælkesyre er også den vigtigste vandopløselige syre i den naturlige fugtighedsfaktor (NMF) i den menneskelige epidermis, og dens indhold er omkring 12%. Mælkesyre og laktat påvirker proteinholdige stoffers vævsstruktur og har tydelige blødgørende og blødgørende effekter på proteiner. Derfor kan mælkesyre og natriumlaktat gøre huden blød, svulme op og øge elasticiteten. Det er en god syrning i hudplejekosmetik. Carboxylgruppen i mælkesyremolekylet har en god affinitet til hår og hud. Natriumlactat er en meget effektiv fugtighedscreme, og dens fugtgivende evne er stærkere end traditionelle fugtighedscreme som glycerin. Mælkesyre og natriumlaktat danner en bufferopløsning, der kan justere hudens pH. I kosmetik bruges mælkesyre og natriumlactat hovedsageligt som balsam og hud- eller hårblødgøringsmidler, syrningsmidler til at justere pH, cremer og lotioner til hudpleje, shampoo og balsam til hårpleje og andre hårplejeprodukter. Det kan også bruges i barberprodukter og vaskemidler.

(3) Natriumpyrrolidoncarboxylat
Natriumpyrrolidoncarboxylat (forkortet PCA-Na) er et nedbrydningsprodukt af fibroinaggregater i det epidermale granulære lag. Indholdet af hudens naturlige fugtfaktor er omkring 12%. Dens fysiologiske funktion er at gøre hudens hornlag blød. Det reducerede indhold af natriumpyrrolidoncarboxylat i stratum corneum kan gøre huden ru og tør. Kommercielt natriumpyrrolidoncarboxylat er en farveløs, lugtfri, let alkalisk gennemsigtig vandig opløsning, og dens hygroskopicitet er meget højere end for glycerol, propylenglycol og sorbitol. Når den relative luftfugtighed er 65%, er hygroskopiciteten så høj som 56% efter 20 dage, og hygroskopiciteten kan nå 60% efter 30 dage; og under de samme omstændigheder er hygroskopiciteten af ​​glycerin, propylenglycol og sorbitol 40% efter 30 dage. , 30 %, 10 %. Natriumpyrrolidoncarboxylat bruges hovedsageligt som fugtighedsbevarende middel og balsam, brugt i lotioner, krympecremer, cremer, lotioner og også brugt i tandpasta og shampoo

(4) Hyaluronsyre
Og hyaluronsyre er et hvidt amorft fast stof udvundet fra dyrevæv. Det er en disaccharid-gentagelsesenhed af (1→3)-2-acetylamino-2deoxy-D(1→4)-OB3-D glucuronsyre. Den sammensatte polymer har en relativ molekylvægt på 200.000 til 1 million. Hyaluronsyre er en naturlig biokemisk fugtighedscreme med stærke fugtgivende egenskaber, sikker og ikke-giftig, uden irritation af menneskelig hud. Hyaluronsyre er opløselig i vand, men uopløselig i organiske opløsningsmidler. På grund af strækningen og hævelsen af ​​molekylstrukturen i dets vandige opløsningssystem har den stadig en høj viskositet ved lave koncentrationer og kan binde en større mængde vand, så den har fremragende fugtgivende egenskaber, høj viskoelasticitet og høj permeabilitet.
Hyaluronsyre er i øjeblikket en slags fugtighedscreme med fremragende ydeevne i kosmetik. I kosmetik kan det give fugtgivende effekt på huden, gøre huden elastisk og glat og forsinke hudens aldring. Mange af virksomhedens hydrogelprodukter indeholder eller bruges i kombination med hyaluronsyre og har opnået god respons efter at være blevet introduceret på markedet.

(5) Hydrolyseret kollagen
Kollagen kaldes også glialprotein. Det er et hvidt fibrøst protein, der udgør dyrehud, brusk, sener, knogler, blodkar, hornhinde og andet bindevæv. Det tegner sig generelt for mere end 30 % af det samlede proteinindhold i dyr. Det er i tørstoffet i hud og dermalt væv. Kollagen står for så meget som 90%.
Kollagen er den grundlæggende proteinkomponent, der udgør dyrehud og muskler. Den har god affinitet med hud og hår. Hud og hår absorberer det godt, lader det trænge ind i hårets indre osv., hvilket viser god affinitet og effektivitet. Og efter hydrolyse indeholder polypeptidkæden af ​​kollagen hydrofile grupper som amino, carboxyl og hydroxyl, som kan udvise god fugtretention til huden. Hydrolyseret kollagen har også virkningerne af at reducere hudpletter og eliminere rynker fremkaldt af ultraviolette stråler. Derfor afspejles hydrolyseret kollagens rolle hovedsageligt i fugtgivende, affinitet, fregneblegning, anti-aging og så videre. I dyrevæv er kollagen et stof, der er uopløseligt i vand, men det har en stærk evne til at binde vand. Hydrolysen af ​​kollagen kan udføres gennem virkningen af ​​syre, alkali eller enzym, og der kan opnås opløseligt hydrolyseret kollagen, som er meget udbredt i kosmetik og medicinske skønhedsprodukter.

Andre typer af fugtighedsbevarende midler omfatter kitin og dets derivater, glukoseesterbefugtningsmidler og plantebefugtningsmidler, såsom aloe og alger.


Indlægstid: 17. november 2021